Frispel
sedan 2001
Hej, Vad gäller din första fråga, hänvisar jag till det svar Lotteriinspektionen tidigare har lämnat genom Elin Vidlund. Det rättsavgörande som däri nämns, avser just internetcaféer. Vad avser din andra fråga så framgår detta motsatsvis av Automatspelsförordningen (2004:1062), enligt vilken Lotteriinspektionen ska ta ut avgift av tillståndshavaren. Förordningen är nämligen tillämplig på automatspel, vilket internetcaféer ej har ansetts vara. Med vänlig hälsningIda Östlund LOTTERIINSPEKTIONEN Ida ÖstlundGaming Board for SwedenJurist Legal AdviserFinningevägen 54 Bphone 46(0)152 650 104P.O. Box 199mobile 46(0)765 330 104SE 645 23 Strängnästelefax 46(0)152 650 180www.lotteriinspektionen.seida.ostlund@lotteriinspektionen.se Från: Registrator Skickat: den 12 juli 2011 07:41Till: Ida ÖstlundÄmne: VB: Olika spel, samma lagar, Olika tolkning Vib till Ida 110712 Från: Linus Persson [mailto:linuspersson77@yahoo.se] Skickat: den 11 juli 2011 23:17Till: RegistratorÄmne: VB: Olika spel, samma lagar, Olika tolkning Hej, har haft lite mailkonversation med Elin som visst har gått på semester nu. Kanske någon annan kan hjälpa mig med min senaste fråga, mailet ligger direkt här under: //Linus Persson Hej och tack för ytterligare ett svar, men efter att ha funderat och diskuterat lite dyker ytterligare ett par frågor upp: *Gäller "tillståndsslippande" pga de lagtekniska skälen även internetcaféer, som ju enligt kammarrättens och regeringsrättens domar är tillståndspliktiga? Det var ju dessa domar som la grunden till att datorer blev tillståndspliktiga. Eller gäller det bara renodlade tävlingar? * Hur ser de lagtekniska skälen ut, som gör det omöjligt att utfärda tillstånd för vissa typer av automatspel (datorer med spel på som är kopplade i nätverk, om jag fattat det rätt)? En hänvisning till den lagtext eller de dokument som gör det omöjligt vore intressant att få. Tacksam för ännu fler svar //Linus Persson
Lotteriinspektionen har tidigare inte fått tips om eller uppfattat det som att Dreamhack har haft vinster i form av pengar eller pengars värde med i sina arrangemang och av den anledningen har vi inte tidigare agerat mot detta.
vissa tunnelbanestationer, köpcentra, parker, torg, stationer, bostadsområden, ungdomsgårdar, spelhallar, restauranger, pubar och diskotek.
Sex av tio ungdomar i åldern 7 - 25 år är i dag aktiva i någon förening. Det är de andra fyra som löper risken att komma i kontakt med olämpliga ungdomsmiljöer.